De materialen die HP Products hanteert bevinden zich met name in het hogere segment kunststoffen. Dit zijn materialen waaraan hoge eisen gesteld mogen worden als het aankomt op chemische bestendigheid, temperatuursbestendigheid, slijtage, wrijving, hechting enz. Bij een klantgespecificeerde toepassing kan er dus een bijpassend materiaal gekozen worden. Onze specialisten denken hierin graag met u mee, om zo tot de meest efficiënte en duurzame oplossing te komen.

Bent u op zoek naar een materiaal wat u niet in ons assortiment kunt vinden? Door een dynamisch assortiment zijn we niet in staat om steeds een actueel overzicht te geven op onze website. Neem altijd even contact met ons op, indien gewenst sturen wij u dan een actueel overzicht per mail. Bel hiervoor met +31 162 677578 of vul het contactformulier in.

Fluorkunststoffen

Naast de meer gebruikelijke materialen als bijvoorbeeld PI, PEI, PEEK, PETP, PA, PC, POM, Si, vilt, klittenband, velours en diverse rubbers, hanteert HP Products ook een uitgebreid programma fluorkunststoffen waaronder PTFE, FEP, PFA, PCTFE en ETFE. Deze groep kunststoffen spelen een zeer belangrijke rol in ons assortiment, met name om hun opmerkelijke eigenschappen.
- Chemische bestendigheid
- Temperatuursbestendigheid
- Afdichteigenschappen
- Wrijvingscoëfficiënt
- Antihechting

 Het belangrijkste materiaal in deze groep kunststoffen is PTFE (polytetrafluoretheen), ook wel bekend onder de handelsnamen Teflon®, Fluon® of Hostaflon®. De overige kunststoffen uit deze groep - PFA, FEP, PCTFE en ETFE- zijn gemodificeerde fluorkunststoffen, en zijn in verschillende vormen beschikbaar. Een overzicht van de standaardafmetingen is weergegeven bij Halffabrikaat. Een overzicht van de technische gegevens van fluorkunststoffen is hieronder in een bestand te downloaden.

Technische eigenschappen fluoropolymers

Vragen over de toepassing van onze materialen? In alle toepassingen en modificaties kunnen wij u informeren en adviseren. Neem vrijblijvend contact met ons op voor meer informatie of uitgebreid advies. Bel met HP Products op +31 162 677578 of vul ons contactformulier in.

Offerte aanvraag bel mij terug

Uw gegevens
Informatie over